“НОВ ТОН” Програма за подобряване на физическия и емоционалния тонус на учители

Програмата e открита през м. октомври, 2021 год.
Организират се тонус-групи от действащи учители. Целта на тези групи е да се подпомогне възстановяването на физическите  сили и емоционалното състояние на учители с помощта на активни дейности, включващи дихателни упражнения, терапия с природни звуци, музикална и арт-терапия и други експресивни методи.
Избраните места са по възможност до минерална вода, а през топлите месеци възстановяването се провежда и директно в природата – до морето или в планината.

Поредно събитие от програмата до вълните и под звездите:

РЕЛАКС И ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ПРОГРАМА

“ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ БЪРНАУТ ПРИ УЧИТЕЛИТЕ – КАК ДА СЕ СПРАВИМ”

ВИЛНО СЕЛИЩЕ “ИНТЕРПАРК” – КРАНЕВО

27 – 31 юли, 2024

В забързаното ни ежедневие всички ние отдаваме най-голямо внимание на работата, грижите за семейството, плащането на сметките. На заден план остава вътрешната ни същност, нейните необходимости, емоции и въжделения. Пренебрегването на тази същност, на “вътрешното дете”, което е фундаментална част от нашата личност много често става причина за физически и емоционален дискомфорт, за трудности в общуването и реализацията на персонално и професионално ниво, за невъзможност от изпитване на истинско щастие от живота.

Възстановяването на баланса, на хармонията между вътрешната и външната човешка същност и грижата за личностното благополучие ще бъдат в основата на 4-дневната програма за релакс и възстановяване на брега на морето, в приятна обстановка, даваща възможност за отпускане и размисъл, за преработване на негативните емоции, за пречистване и енергизиране на тялото и мотивиране на ума и за повишаване устойчивостта на психиката на стреса и професионалния бърнаут, предизвикани от натоварването в учителското ежедневие.

Ще работим с методите на психодрама, музикална и арт-терапия, ще използваме и редица релаксиращи техники, даващи възможност за възстановяване на телесната и душевната енергия.

На всички педагози ще бъдат издадени сертификати по Наредба №15 на МОН. 

Водещ:

Лидия Йорданова – магистър по приложна психология и психодрама терапевт. От 2007 година работи в полето на училищната психология като провежда семинари и тренинги с учители, ученици и родители по психологически проблеми на образованието. Основател и управител е на Центъра за обучение, консултации и тренинг ЗЕТ ЕС КОНСУЛТ, Варна. В продължение на много години Центърът е организатор на Национални и Международни конференции, свързани с проблемите на училищната психология. Член на IAGP, член на Дружеството на психолозите в България, член на Съюза на учените в България.

Вилно селище „Интерпарк“, Кранево e категоризирано с 2*. На площ от 2400 кв.м. са разположени 11 двойни, изцяло реновирани луксозни вили и 2 просторни апартамента. Интериорът е решен в меки пастелни тонове, предразполагащи пълноценна почивка. Комбинацията от естествената зеленина, прекрасния морски бряг, природата и комфорта на почивната база предразполагат към спокойствие и релакс. Вилното селище разполага с ресторант с 80 места, където се сервират вкусни ястия от морски деликатеси и традиционна кухня от всички региони на България, бар, външен басейн, детски кът, сейфови клетки на рецепция, пералня, ПОС терминал, банкомат, безплатен Wi-Fi на територията на целия комплекс и по стаите. Има възможност за осигуряване на платено паркомясто с предварителна резервация (и при наличност).

Участието в РЕЛАКС И ВЪЗСТАНОВИТЕЛНАТА ПРОГРАМА се осъществява след попълване на заявка/по образец/. Заявките за участие се изпращат на следния e-mail адрес:  office@zsconsult.com.

След потвърдителен е-mail от организатора се заплащат съответните такси за участие в квалификационните курсове и пакетите за настаняване.

Краен срок за записване и внасяне на таксите: 01.07.2024 год.

Такси и плащания:

  • Такса за участие в програмата – 120 лв.
  • Пакет за настаняване, който включва 4 нощувки и 4 пълни хранодни/закуска, обяд, вечеря/, курортна такса, застраховка с покритие 1000 лв. – 380 лв.
  • Пакети за настаняване на придружаващи лица:

       – деца и ученици до 12 год. – 290 лв./на допълнително легло при двама пълноплащащи възрастни/

    – деца до 12 години на основно легло, ученици над 12 год. и възрастни – 380 лв.

Сумите за таксите за участие и пакетите за настаняване за РЕЛАКС И ВЪЗСТАНОВИТЕЛНАТА ПРОГРАМА следва да бъдат заплатени заедно или поотделно по банков път с текст „участие в Релакс програма на……………………/фамилия/, ………………./организация/“.

Заявка

Контакти и банкови данни