МЕЖДУНАРОДНА ПРАКТИКО-ПРИЛОЖНА КОНФЕРЕНЦИЯ „Физическото и емоционалното здраве като фактори за професионалното благополучие на учителя”

КК”Св.Св.Константин и Елена”

Хотел “Естрея”

23.06. – 25.06.2023

присъствено и онлайн

Как да действаме при авария в самолета. Тези указания винаги слушаме или гледаме преди всеки полет. „Първо сложи маската на себе си и после на придружаващите те лица.“

Това не е случайно и важи с пълна сила за учителите. Не можеш да си полезен със знанията и уменията си на своите възпитаници, ако имаш проблеми със здравето и си в състояние на постоянен стрес, ако тялото и душата ти страдат и жадуват да бъдат успокоени и обгрижени.

Точно физическото и емоционалното здраве като фактори за професионалното благополучие на учителите ще бъдат във фокуса на практико-приложната конференция, която ще се проведе присъствено от 23.06 до 25.06.2023 год. в КК”Св.Св.Константин и Елена” близо до Варна, както и онлайн.

В продължение на 3 дни педагози и психолози от цялата страна, медицински специалисти, представители на държавни и общински административни институции, отговарящи за образованието и труда, на синдикати, на висши училища, на неправителствени организации, ресурсни центрове, детски комплекси, медии и всички, интересуващи се от проблема ще имат възможност да обменят идеи и практически опит по темата. Три дни, в които ще се представят разнообразни разработки по темата, ще се проведат уъркшопове, отразяващи практическия опит на участниците, ще се организира дискусия на тема “Профилактика на физическото и емоционалното здраве на учителите”.

Разработките и уъркшоповете ще следват следните тематични направления:

 • Фактори, определящи професионалното благополучие на учителите
 • Реакции на тялото и психиката на професионалния стрес и бърнаут
 • Емоционалната интелигентност и емоционалната компетентност в работата на учителя
 • Стратегии и техники за самопомощ за опазване на физическото и емоционалното здраве в образователната среда
 • Държавни и училищни стратегии за подобряване на здравето и  професионалното благополучие на учителите
 • Дигитализацията в помощ на подобряване физическото и емоционалното здраве и професионалното благополучие на учителите

Ще бъдат проведени и 3-часови тренинги на теми „Тялото ни говори“ и „Арт-терапевтични и социодраматични техники за подобряване на самопознанието, повишаване на самооценката и постигане на физическа и душевна хармония”, специална сесия за учители, които работят с деца със специални потребности. 

За гостите от чужбина ще бъде осигурен превод на английски език.

Специално участие на колегите:

 • Ирина Стефанеску – психолог и социодраматист от Румъния, която ще представи 4-часов уъркшоп на тема „Рокендрол с изтощението или как да се справяме със стреса и бърнаута“

Ирина Стефанеску е страстен, любопитен и опитен партньор в обучението и развитието на различни организации и техните хора. Опитът и е повече от 25 години, в които тя не престава сама да се учи. Работила е 5 години като професионалин организатор на конференции и изложения. Завършила е химия, след което се е квалифицирала като треньор, коуч, психодраматист и социодраматист. Създател на FLUX Training & Consultancy/2004/ и Sociodrama Centre Romania/2010/. Обучител на учители и млади лидери по Европейски проекти. Макар да живее в Румъния, Ирина пътува по света, за да обучава в социодрама и действени методи, обича танца и играта и се наслаждава на всеки момент от живота.

Всички участници – български учители, представили разработки или 1,5-часови уъркшопове ще получат сертификат с 1 квалификационен кредит.

15.04.2023 – срок за представяне на предложения за разработки или 1.5-часови уъркшопове или за участие като слушатели чрез попълване на заявка, намираща се по-долу. Заявката следва да бъде изпратена на е-мейл адрес: office@zsconsult.com. След потвърдителен е-мейл от организатора се заплащат таксите по банков път.

 Такса за участие/присъствено/:

 • Ранна регистрация/до 30.04.2023/ – 130 лв.
 • Регистрация след 30.04.2023 – 150 лв.

Такса за участие/онлайн/:

 • Ранна регистрация/до 30.04.2023/ – 100 лв.
 • Регистрация след 30.04.2023 – 120 лв.

 Настаняване в хотел “Естрея”

 • на човек в двойна стая на база нощувка и закуска – 80 лв. на вечер
 • на човек в двойна стая на база All Inclusive 110 лв. на вечер

За участниците ще бъде организирана и културна програма.

   Банкови данни:

BG76PRCB92301016931118

BIC: PRCBBGSF

Прокредитбанк АД

Зет Ес Консулт ЕООД

Основание за внасяне: “участие в конференция на…/име и фамилия/”

Заявка

Програма