Квалификационен курс в Стокхолм

СТОКХОЛМ, 26.08.2024 – 31.08.2024

Два преживелищни уъркшопа с използване на социодрама и арт-терапия

ДЖУДИТ ТЕСАРИ – Швеция

“За отговорите на учителя в различни конфликтни ситуации в училище с ученици, родители, колеги, ръководство”

ЛИДИЯ ЙОРДАНОВА – България

“На гости на Пипи Дългото чорапче; за въображението, спонтанността и креативността при изграждане на детската личност”

КВАЛИФИКАЦИОННА ПРОГРАМА:

Хорариум на обучението: 16 учебни часа

Всички учители ще получат удостоверение с 1 квалификационен кредит.

КУЛТУРНА ПРОГРАМА:

– Пешеходна обиколка на Стария град

– Музеят на Астрид Линдгрен и Пипи Дългото чорапче

– Музеят “Васа”

– Музеят на групата АББА

– Музеят на открито “Скансен”

– Разходка с корабче по каналите на Стокхолм

ЦЕНА: 1450 лв. при подписване на договора

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– Таксата за двата уъркшопа, която включва хонорар на водещите, наем на зала, материали за обучението, сертификат

– Самолетни билети София – Стокхолм – София

– Трансфер летище-хотел-летище

– 5 нощувки със закуска в хотел – категория 2 или 3 звезди

– Застраховка с покритие 5 000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Карта за целия градски транспорт

– Входни билети за посещенията на културните събития и музеите

– Екскурзоводско обслужване

Заплащане/по банков път/

КРАЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ: 25.05.2024

ЗА ВОДЕЩИТЕ:

ДЖУДИТ ТЕСАРИ е завършила Стокхолмския университет със специалности психология, социология и педагогика. Обучавала се е и за фамилен терапевт. Директор е по психодрама, обучавала се е в Moreno Institute, Beacon, New York.

В продължение на много години е била част от градските сациални служби в Стокхолм и е работила като психолог със социални работници, приемни семейства и осиновители. Има частна практика и провежда супервизии, извършва оценка на потенциални приемни семейства и двойки, води групи за терапия чрез психодрама, фамилна терапия, управление на конфликти и медиация. Главен треньор е към Академията по психодрама в Стокхолм и също така главен треньор и супарвайзор към Унгарската асоциация по психодрама. Международин лектор, обучител и изпитващ е освен в Швеция още в Турция, Унтария, Гърция, Полша, Нитерландия, Естония, Литва, Украйна, Русия, Норвегия. Специалните и интереси и изследвания са относно психодраматичната работа при психосоматични заболявания.

Джудит Тесари е един от основателите на Шведската асоциация по психодрама и нейн ръководител в продължение на няколко години. Основател и ръководител е на Шведската асоциация на психодраматистите. В продължение на повече от 25 години е издател на Шведския журнал по психодрама. Член на Европейската асоциация по психодрама/IAGP/. Един от остователите на FEPTO и нейн президент и съпредседател на Комитета по европейските въпроси към организацията от 2002 до 2008 год.

ЛИДИЯ ЙОРДАНОВА e магистър по приложна психология и психодрама терапевт. От 2007 година работи в полето на училищната психология като провежда семинари и тренинги с учители, ученици и родители по психологически проблеми на образованието.

Основател и управител е на Центъра за обучение, консултации и тренинг ЗЕТ ЕС КОНСУЛТ, Варна. В продължение на 10 години Центърът е организатор на Национални и Международни конференции, свързани с проблемите на училищната психология. Зет Ес Консулт център беше също така главен организатор и домакин на Първата Балканска конференция по психодрама, социодрама и действени методи в образованието “Пипи Дългото чорапче и съвременният свят”, която се проведе през м.юли, 2019 год. в близост до Варна. Центърът бе и съорганизатор на Първия българо-руски онлайн фестивал по арт-терапия и психодрама през 2021 год.

Лидия Йорданова е член на Европейската асоциация по психодрама/IAGP/. Президент на Балканската асоциация по психодрама, социометрия и групова психотерапия. Водила е уъркшопове на редица международни конференции по психодрама, както и онлайн тренинги с англоговорящи и рускоговорящи колеги от различни страни.

Заявка